Mobilni telefoni

Sony Ericsson W300

Published on 11/15,2010

            SonyEricsson je sistematično proširivao svoju proizvodnu liniju sa Walkman serijomproizvoda. Predstavljanjem modela namenjenih prosečnim kupcima ova serija jedoživela veću popularnost a samim tim i veći broj prodatih primeraka. Dizajnovog telefona na preklop je veoma neobičan; kada sam ga prvi put video izgledaomi je nesrazmeran, ali pri korišćenju se pokazao veoma praktičnim iatraktivnim, zahvaljujući pre svega dimenzijama 90 x 47 x 24.5 mm. Pošto jedizajn prepun živahnih boja i teksturiranih elemenata može se slobodno reći daje telefon namenjen mlađim osobama.

            Štose Sony Ericsson W300 tiče, proizvođen je u dve varijante boja, Senka Crna iSvetlo Bela. Obe kombinacije boje izgledaju veoma atraktivno i mat plastika odkoje je napravljena maska samo pojačava tu atraktivnost. Model W300i nepodržava izmenjive maske, pošto je proizvođač smatrato da su one nepotrebne štose nije baš tako ispostavilo. Telefon bez problema možete držati u šaci i lakoga možete otvoriti čak i jednom šakom. Na prednjem delu telefona se nalazimonohromatski ekran koji je originalno rešenje - može da prikaže slikurezolucije 101 x 80 piksela, pozadinsko osvetljenje je narandžaste boje, što jeposledica tradicije da se primenjuje narandžasta boja na sve modele telefonakoji pripadaju Walkman liniji. Kada pritisnete taster sa strane biće prikazanpodaci o telefonu ali i događaji iz organajzera koji su aktuelni za taj dan.Opet, na tom ekranu mogu biti prikazani nazivi pesama koje trenutno slušate.Ako slušate radio, onda će na ekranu biti prikazano ime radio stanice, ako steje sačuvali u memoriji telefona. Kada je telefon u mirovanju duže vreme na tomekranu će biti prikazan mali sat. Odmah iznad ekrana se nalaze objektiv VGAkamere i ogledalo. Kada otvorite telefon ugledaćete glavni ekran napravljenkoji može da prikaže sliku rezolucije 128 x 160 piksela i sa 65.536 boja. Tastaturaje napravljena od plastike - svi numerički tasteri izgledaju okruglo ipodeljeni su u vertikalne redove. Možete ih koristiti bez problema. Sa drugestrane, funkcijski tasteri su ulegnuti što nekim ljudima sigurno nećeodgovarati. Navigacioni taster je malo izdignut i teže ga je pritisnuti, što nedoprinosi ergonomiji telefona. Pozadinsko osvetljenje tastature je narandžasteboje ali nije jakog intenziteta, tako da Vam neće smetati kada koristitetelefon danju ali ćete svakako moći da pročitate oznake tastera kada koristitetelefon noću.

            Ureprodukciji MP3 melodija  nema nikakve razlike u odnosu na Sony EricssonK750i, sem što je zvuk poboljšan. Vibracija je prosečne jačine, ponekad se možedesiti da je ne osetite. Funkcionalnost ovog modela je interesantna za klasukojoj telefon pripada, pošto podržava sve načine komunikacije sa ostalimuređajima (Bluetooth, infracrveni port) a podržano je i USB 2.0 povezivanje saračunarom. PC računar će prepoznati telefon kao USB Mass Storage uređaj pa ćetemoći da pristupite memorijskoj kartici. Pokušavao sam ali nisam uspeo da sesetim kako sam došao u posed ovog telefona. Što se tiče kvaliteta izrade kućštane mogu baš da kažem reči hvale jer sam par puta menjao flet kabl zbog toga štose šarkica za preklop telefona deformisala od korišćenja i prouzrokovalaučestano kidanje flet kabla. Od tog modela pa na dalje nisam imao ni jedan telefonsa flet kablom, odnosno telefone sa slajdom , ptrekopom itd...

 

 

 

 

Na linku ispod možete pogledati tehničke karakteristike ovog telefona.

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_w300-1486.php 


Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

Comments