Mobilni telefoni

Sony Ericsson K750i

Published on 11/15,2010

            Kada jeSony Ericsson K750i bio najavljivan trebalo je bude klasifikovan kao model saoznakom T650 i sa sličnim unapređenjima kao famozni model T68i. Sličnoprethodnim vodećim modelima naglasak je stavljen na natraženije funkcije, u tovreme to su bili; kvalitetna kamera, MP3 reprodukcija a i ostale funkcijetelefona su izmenjene u skladu za zahtevima tržišta. Telefon je nasledio svepozitivne osobine prethodnih modela i hardver je sada bio moćniji, što jeneophodno za pravilno funkcionisanje i čuvanje slika koje možete slikati2-Megapikselnom kamerom. Povećana je radna brzina procesora i njegova snaga.

            Dimenzijemodela K750 su veoma ugodne (100 x 46 x 19.5 mm, 99 grama) ali i neobične zatelefon sa funkcijama koje podržava. Ovaj telefon ima dvostruku orijentaciju,telefon se nalazi sa prednje strane, dok se digitalna kamera nalazi zadnjestrane. Ekran je isti kao kod predhodnih modela K700 i K600. Ima isturezoluciju od 176 x 220 piksela (28 x 36 mm) i može da prikaže do 262.144 boje.Sa gornje strane telefona nalazi se infracrveni port i taster zauključivanje/isključivanje aparata. Sa donje strane nalazi se u to vreme „novi“interfejs nazvan Fast port kjoji je služio za konekciju telefona sa PC-om ,punjenje telefona i kao konektor slušalica. Telefon podržava memorijske karticekapaciteta do 4 GB. Softver telefona ne vidi razliku između memorijske karticei interne memorije. Na levom boku se nalazi taster pomoću koga pokrećeteposlednju muzičku aplikaciju koju ste pokretali ranije, to može biti FM radioili MP3 plejer. Možete aktivirati reprodukciju muzike iz liste ili sa radijajednim pritiskom na taster. Ovo je veoma ugodno rešenje, pošto će tada muzičkaaplikacija biti pokrenuta u pozadini i neće vas ometati u korišćenju telefona. Nadesnom boku se nalaze spojeni tasteri za kontrolu jačine zvuka i za zumiranjekada koristite kameru. Sa zadnje strane se nalaze blic i poklopac za sočivokamere. Otvaranjem poklopca aktiviraćete kameru, pa tada telefon možete držatihorizontalno i slikati fotografije.

            PrednostiSony Ericsson K750i modela su male dimenzije i kompletan set za zabavu (radio,MP3, 3D Java) kao i dobar interfejs. Zato je i bio jedan od bolje prodavanih,kao i stariji model Sony Ericsson T610. Nokia koristi smartphone kao osnovu zatelefone sa kamerama pa ih to sprečava da naprave telefon sličan Sony EricssonK750i modelu. Ovaj telefon ima maksimalnu funkcionalnost i samo smartphoneaparati se po tome mogu porediti sa njim. Prvi put kad sam se upoznao sa ovimmodelom bio sam fasciniran njegovom kamerom i funkcionalnošću,podržavao jegomilu java aplikacija koje su bile veoma korisne. U zamenu za njega „utrapio“ Jsam Nokiu 6230i  i uz nju dodao nekidinar. Nikakvih zamerki nisam imao na ovaj telefon sem na džojstik koji je umeos vremena na vreme da se malo izbaguje.

 

 

 

Na linku ispod možete pogledati tehničke karakteristike ovog telefona.

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_k750-1090.php 


Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

Comments

  1. 11/19,2010 | 23:28

    Moj drugi telefon koji i sada koristim je K610i. Najbolji telefon za pristojnu cifru!
    Odličan je!