Mobilni telefoni

Nokia 3200

Published on 11/15,2010

 Ovaj telefon je bionamenjen pretežno mladim ljudima. U osnovi, ovo je isti telefon kao Nokia 7250i,inženjeri kompanije Nokia su odlučili da idu utabanom stazom i da ne izmišljajutoplu vodu. Postojećem modelu je izmenjen dizajn koji je tada bio namenjenmladima, ubačen je softver novijeg datuma i tako se došlo do Nokie 3200.

Dizajn se ne može nazvatidrugačije sem mladalačkim. Za kućište se koristi providna plastika i grafičkiukras u vidu papira koji se nalazi ispod. Na prednjem delu telefona plastika jeglatka i providna, pa se mogla jasno videti unutrašnjost telefona. To je činilotelefon jedinstvenim i bez sumnje originalnim. U svaki deo maske (saunutrašnje strane) možete postaviti sliku koju želite ili jedan od postojećihumetaka. Nokia je odlučila da uz svaki telefon uključi tri umetka. Različiteslike mogu dosta uticati na izgled telefona; ponekad je teško poverovati da seradi o istom telefonu. Postoje i stereoskopske slike koje se menjaju uzavisnosti od ugla pod kojim se posmatraju i one su uglavnom dolazile uoriginalnom pakovanju telefona. Ako smatrate da ste kreativna osoba možete samikreirati slike koje ćete postaviti u telefon. Potreban vam je samo par makaza,papir/magazin/slika/itd. koji ćete postaviti unutar telefona i malo strpljenjada sve to uradite. Ugrađena lampa se nalazi sa donje strane telefona da bisteje aktivirali bilo je potrebno da pritisnete i zadržite taster  "*".Lampa je veoma snažna pa može poslužiti i da vam osvetli put i na ulici a nesamo pred vratima. Veličina telefona je 107.5x45.1x20.8 mm, a njegova masasvega 90 grama. Ugrađena kamera omogućava da slikate slike u dve rezoluce: CIF(352x288 piksela) i kao portret (80x96 piksela) Melodije su polifone,bilo bi čudno očekivati nešto drugo u to vreme. Vibracija je prosečne jačine,mada ćete je teško osetiti ako se telefon nalazi malo dalje od Vašeg tela, npr.u zimskoj jakni. Melodije zvuče prijatno, ali nemojte mnogo očekivati od njih,ipak su one samo polifone.

Ovo je najupečatljivi telefonkoji sam ikad imao, kupio sam ga u šestom razredu osnovne, tada je imao„paprenu“ cenu od 160 eura. Korisio sam ga četiri godine bez ikakvih problema,nosio ga svuda sa sobom, promenio mu 1000 uložaka za masku, nebrojeno puta mije ispadao na zemlju, čaksam ga jedno vreme uključivao i pomoću bakarne žičicejer sam slomio taster za uključivanje. Sve u svemu telefon je za to doba bioveoma funkcionalan i zadovoljavao je sve moje tadašnje potrebe koje su se ticalemobilnih telefona.

 

Na linku ispod možete pogledati tehničke karakteristike ovog telefona. 

http://www.gsmarena.com/nokia_3200-528.php 


Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

Comments