Mobilni telefoni

Nokia 6120c

Published on 11/15,2010

            ModelomNokia 6120 kompanija je materijalizovala ideju o smart telefonimapozicioniranim kao masovno tržišno rešenje namenjeno širokim masama. Štaviše,veoma je jeftin – a sve to mnogo utiče na današnje tržište na kome se samonekoliko modela koji poseduju veliki broj karakteristika mogu pronaći za malonovca. U tom smislu Nokia 6120 Classic je veoma zanimljivo i savremeno rešenje.

            Utisci o6120 na prvi pogled su dvostruki. Može vam izgledati veoma pomodno a možetepomisliti i da je to uređaj namenjen nezahtevnim korisnicima. Svako ima svojukus kada je reč o dizajnu i o ukusima ne vredi raspravljati. Međutim, jednastvar je sigurna – uređaj je minijaturan. Dimenzije modela Nokia 6120 Classicsu 105x46x15mm, što je veoma dobro u kombinaciji sa karakteristikama telefona ai kada ga uporedite sa aparatima sličnom tipa, Nokia 6120 zaista izgledaminijaturno. Pogledajte sami.

 

 

Nokia 6120 Classic– 105x46x15 mm / 89 g
Nokia E50 – 113x43.5x15.5 mm / 104 g
Nokia 6233 – 108x46x18 mm / 110 g

 

 

            Kao štomožete videti 6120 Classic može stati u bilo koji džep ili tašnu. Takođe nijenikakav problem da držite telefon u ruci i birate brojeve ili razgovarate. Kućišteje načinjeno od plastike različite teksture i metalnih delova. Zadnja strana jeizrađena od sjajne plastike, isto kao i kod prednje strane. Ova plastikaizgleda veoma privlačno a zahvaljujući njoj model 6120 izgleda mnogo luksuznijenego što jeste. Međutim, nakon nekoliko sati upotrebe površina aparata će bitipotpuno prekrivena otiscima prstiju. Kao što je bio slučaj i ranije, postojisamo jedna mana – ukoliko ga ne budete redovno brisali vaš 6120 ni u komslučaju neće izgledati odlično. Kućište će biti zamašćeno ukoliko svaki put prekorišćenja ne budete prali ruke. Prednji deo, naročito ekran, takođe nije otporanna otiske prstiju, međutim, to ni u kom slučaju ne smanjuje čitljivost ekrana.Bočne strane načinjene su od matirane plastike. Sa prednje strane nalazi se idekorativna metalna traka širine oko 5mm. Ona omogućava lakši prelaz izmeđuprednje i bočnih strana. Ukoliko vam se desi da ispustite 6120, ova ivica će,naravno ukoliko budete imali sreće, ublažiti udarac što će za rezultat datinekoliko ogrebotina na ivici (iz ličnog iskustva). Ovaj smart telefon dostupanje u dve boje – crna i srebrna, dok su ivica prednje strane i navigaciona grupaobojeni su jednom bojom bez obzira koju varijantu odaberete. Sagornje strane ekrana nalazi se slušalica koja nije pokrivena ničim što je u momslučaju značilo da će za nekoliko nedelja biti prepuna prašine i ostalihnečistoća. Sa leve strane nalazi se QVGA kamera za video razgovor u 3G mrežama,a tu se nalazi i taster za uključivanje/isključivanje okružen narandžastimprstenom. Sa desne strane nalazi se taster za kontrolu jačine zvuka koji jeblago izdignut u odnosu na okruženje tako da ga možete pronaći u tokukonverzacije i podesiti jačinu tona bez potrebe da sklanjate telefon sa vašeguha. Na donjem delu ove strane nalazi se taster kamere. Aparat poseduje TFTekran rezolucije 240x320 a dužina dijagonale je 2’’ (40.5x30.5mm). Ekranima mogućnost prikazivanja do 16 miliona boja, pruža jasnu i svetlu sliku kojaje odlično vidljiva u svim okruženjima. Platformu pokreće ARM11 procesor kojiradi na 369MHz. Telefon se isporučuje sa instaliranom 2MP i led blicem kojinije baš od neke koristi.

            Jačinazvuka koju reprodukuje zvučnik je iznad proseka i zvuk je konstantan i jasan.Ovo je moj prvi smartphone i oduševio sam se mogućnostima koje symbian pruža.Bateri ja je odlično funkcionisala , u proseku 3 do 4 dana. Za razliku odpredhodnih symbian modela sa kojima sam bio upoznat i koje je odlikovalasporost, ovaj telefon je bio izuzetno brz. Koristio sam ga par meseci dok nisamugledao Nokiu E71 i zaljubio se u nju. J

 

 

 

Na linku ispod možete pogledati tehničke karakteristike ovog telefona.

http://www.gsmarena.com/nokia_6120_classic-1958.php 

 


Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

Comments