Mobilni telefoni

Sony Ericsson K800i

Published on 11/15,2010

            Kompaktnaveličina uređaja je oduvek bila najjača karta kompanije Sony Ericsson. Nakonuobičajene veličine aparata K750i, bio sam iznenađen veličinom K800i budući dane može da stane u futrolu, malo je veći od nje. U isto vreme, držanje telefonau ruci pruža osećaj komfornosti budući da odlično staje na dlan. Nisam osetionikakvu nelagodnost pri nošenju telefona u džepu, u tom smislu, veličinatelefona je normalna. Dodatnih 6mm u visini i ne predstavljaju toliki problemnaročito kada se ima u vidu da K750i i nije toliko mali telefon.

            Još jedanneuobičajen utisak pri prvom pogledu na telefon sam stekao dok je telefonstajao na stolu, pokrivač sočiva sa zadnje strane je premešten na gore, kaorezultat toga telefon se spušta na sto pod određenim uglom. Minimalni ugaozakrivljena omogućava vam da ne krivite mnogo glavu da biste videli ko vaszove, naizgled nebitna ali veoma prijatna stvar. Plastika je tamno plave bojekoja daje utisak baršunastog i mekana je na dodir. Ovaj telefon je veomazadovoljavajući kada se radi o dodiru, sam tip plastike određuje njegovkvalitet. Prednji panel je načinjen kao i kućište kod K750i sa malim metalnimokvirom koji štiti telefona od padova. Ne postoje nikakvi očigledni problemiali ukoliko jako pritisnete kućište, možete čuti škripanje, a isto važi i zaSony Ericsson K750i. Kvalitet izrade ovih modela je identičan i u slučaju daniste zapazili nikakve probleme kod prethodnog modela, sigurno ih nećetepronaći ni kod ovog aparata. Ekran ima mogućnost prikazivanja do 262.144boja a rezolucija mu je 240x320 piksela. To dozvoljava prikaz do osamtekstualnih linija na ekranu i do tri servisne linije za većinu režima, uslučaju pretraživanja interneta dok se veći broj tekstualnih linija za e-mail iporuke može postići smanjenjem veličine slova. Tastatura se ne razlikujemnogo od one koju poseduje K750i, na prvi pogled, tasteri su predstavljeni naisti način samo je plastika drugačija, tj. grublja. Konektor standardnog Fast Portintefejsa nalazi se sa donje strane, a tu se još mogu priključiti i USB kabl islušalice. Otvor za provlačenje trake za nošenje oko vrata nalazi se u blizini.Već tradicionalno sa gornje strane telefona videćete taster Power, koristi seza aktiviranje profila u režimu mirovanja. Kamera je postavljena sazadnje strane i pokrivena je zatvaračem. Pored nje možete videti ksenon blic iadapter anatene pokrivene čumenim čepom. Kamera je 3.2 megapiksela, aizrađena je CMOS tehnologijom. Podržane su samo četiri rezolucije – 3MP, 2MP,1MP, VGA. U kombinaciji sa xenon blicem kamera pravi fantastične fotografije.Mogu slobodno reci da je K800 telefon sa najboljom kamerom koji sam ikadaposedovao.Jedan od razloga što slike dobro izgledaju je i kvalitet ekrana, koji jenajsličniji onima koji se mogu videti kod vrhunskih Nokia proizvoda, mada ikada se prebace na pc one izgledaju odlično.

            Telefonposeduje 72-tonske polifone melodije, ali nema razlike kada se mp3 reprodukcijaporedi sa modelom k750i. Jačina zvuka zvučnika je prosečna a basovi se jakodobro čuju, zvuk je zasićen. Ipak, moguće je da ćete propustiti poziv ukolikose nalazite na otvorenom (kao kod modela K750). Vibracija je prosečne snage ilimožda nešto jača, mada je i dalje dosta slaba da bi mogla da se oseti. Ekranje značajno unapređen, imao sam utisak da sam prešao sa starog televizoralampaša na najnoviji Plazma model, koliko je unapređenje sjajno. Faktor formeje prihvatljiv. Ugrađeni web pretraživač je odličan i ponekad bi mogao i dazameni Opera Mini pretraživač bez problema. Nisu postojali nikakvi naročitiproblemi tokom korišćenja ovog telefona i za prosečnog korisnika modela K750i,korisnički interfejs je jednostavan i logičan. Na internetu sam pronašao gomilusofrwera pomocu kojeg sam sa laoćom mogao da modifikujem i prilagodim sebikorisnički interfejs i sistem telefona. Na insistiranje druga , nerado sam seodrekao njega i prodao mu ga i kupio polovnu symbian Nokiu 6120c ...

 

 

 

Na linku ispod možete pogledati tehničke karakteristike ovog telefona.

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_k800-1485.php 


Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

Comments