Mobilni telefoni

Nokia 6230i

Published on 11/15,2010

            Nokia 6230i je još jedanmodel iz biznis klase finskog proizvođača mobilnih telefona. Taj modelpraktično nije imao konkurenciju u svojoj klasi ako se uzmu u obzir funkcijekoje podržava i zbog toga je bio veoma popularan. Uprkos nekim sitnimnedostatcima Nokia 6230i je važio za jedan od najbolje prodavanih modela natržištu. Kao najveća prednost se isticala podrška za izmenjive memorijskekartice, mada bez menjanja "na živo".

            Dizajn nijeznatno promenjen u odnosu na starijeg prethodnika 6230 i lako se može desiti dapomislite od modela 6230i da je u pitanju stariji model 6230. Čak su ostale istare boje kućišta. Ovo je svesno urađeno da bi se novi model promovisao naistom nivou kao i prethodni. Maske za stariji model su kompatibilne sa novim iobrnuto, pa je time proširen izbor novih boja. Tastatura je slična kao kodmodela Nokia 6230; tasteri su prosečnih dimenzija i nisu tvrdi kada ihpritiskate. Pozadinsko osvetljenje je bledo plave boje dok je kod starijegmodela bilo bele boje. Ekranekran na ovom modelu je fizički veći, ima veću rezoluciju od predhodnika i možeda prikaže više boja.  Na vrhu telefonase nalazi taster za uključivanje/isključivanje, dok se sa donje strane nalaziPop-port utičnica, utičnica za punjač je takođe sa donje strane. Sa zadnjestrane se nalazi objektiv kamere rezolucije 1.3 Mpx (0.3 mpx na predhodniku)koji je zatvoren plastičnim prozorom. Na levom boku se nalaze spojeni tasteriza kontrolu jačine zvuka. Za razliku modela 6230, Nokia 6230i ima povećankapacitet interne memorije i on je sada 32 MB umesto ranijih 6 MB. Telefon imamuzički player, radio, video player. Jačina zvuka je ista kao kod starijegmodela, možda za veoma mali deo jača. Kao melodiju možete postaviti bilo kojiMP3/AAC/WAV/MIDI fajl. Najglasnije će se čuti MP3 i WAV fajlovi. Vibracija jeprosečne jačine.

            Do ovoglepotana (u to doba J ) došao sam ponovo puten trampe jer sam shvatio dase ne isplati kupovati nove aparate jer im posle samo par meseci vrednostdrastično opadne. Drug mi je ponudio ovaj telefon u zamenu za T610 koji samtada koristio i uz moju doplatu od dvadesetak eura što sam ja odmah prihvatio sobzirom na to da je 6230i u odnosu na T610 bila daleko naprednija i novijegdatuma proizvodnje. Telefon me je fenomenalno služio, bez ikakvih sistemskihgrešaka. Veoma kvalitetna i otporna maska je odlično podnosila sve izazove nakoje je telefona naišao dok je bio u mom vlasništvu. Baterija je „džala“ i do 4dana u zavisnosti od korišćenja.

  

 

 

 Na linku ispod možete pogledati tehničke karakteristike ovog telefona.

http://www.gsmarena.com/nokia_6230i-1087.php 


Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

Comments